Duurzaam bouwen en wonen

De woningen in Hollands Huis zijn van zich zelf al duurzaam en voorzien van heel veel comfort. Zo heeft u bijvoorbeeld bij de meeste woningen standaard vloerverwarming op de begane grond en zijn de woningen voorzien van zonnepanelen. Maar u kunt de woning nog duurzamer maken en voorbereiden voor de toekomst. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gasloze woning door middel van het toepassen van een warmtepomp. In Hollands Huis bieden wij u straks, afhankelijk van het woningtype, diverse duurzaamheidsopties aan.


Duurzaamheid op maat

Stelt u zich een woning voor die van alle comfort is voorzien, waarin u gezond kunt leven en die daarnaast ook nog eens goed betaalbaar en waardevast is. AM ontwikkelt woningen die we zo hebben ontworpen dat we de kwaliteit van wonen kunnen verhogen en tegelijkertijd klimaatverandering tegen gaan. Het creëren van een duurzame leefomgeving zowel in als om het huis. Dat is waar wij naar streven. Vraag uw kopersbegeleider naar de mogelijkheden voor duurzaamheid op maat.


Energiezuinig

De woningen zijn zeer energiezuinig. Met een energieprestatie (EPC) van 0,4 of lager. Hierdoor is de woning betaalbaar in gebruik.


Verwarming

Het duurzame vloerverwarmingssysteem is comfortabel en gezond. Zo is er minder stofcirculatie en een aangename warmteafgifte.


Gezondheid

De combinatie van gezonde materialen, een goede ventilatie en comfortabel verwarmingssysteem maken dat de woningen een positieve impact hebben op de gezondheid van de bewoners.


Isolatie

De schil van het gebouw is geïsoleerd met HR++ beglazing en hoogwaardige vloer-, wand-, en dakisolatie. Dat bespaart stookkosten en maakt de woningen tochtvrij.


Zonnepanelen

De woningen worden standaard opgeleverd met zonnepanelen. Zo wekt u zelf groene energie op, kostenbesparend en goed voor het klimaat. Op alle woningen is het mogelijk extra zonnepanelen te plaatsen.


Verwarmingssysteem

De woningen zijn voorzien van een duurzame HR-ketel. Dit bespaart energie en verhoogt het wooncomfort.


Water

De moderne kranen zorgen voor een zuinig watergebruik. Als u kiest voor eco-kranen of een regenton kunt u zelfs meer water besparen. En wist u dat u met een groene tuin de waterhuishouding van Nederland helpt?


Ventilatie

De woningen zijn voorzien van ventilatieroosters die altijd voor frisse lucht zorgen in de woning. Dat maakt de woning aangenaam en gezond.


Materialen

Voor het houtwerk wordt zoveel als mogelijk FSC of PEFC gecertificeerd hout toegepast. Dat betekent dat het hout een duurzame bron heeft. Ook wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecycled beton.


Flora en Fauna

In de openbare ruimte komt veel groen terug. Dit is goed voor de lokale biodiversiteit en waterberging en het maakt de wijk ook aantrekkelijker om te wonen.


Toekomstwaarde

Uw woning is helemaal klaar voor de toekomst. Zo is de woning onderhoudsarm ontwikkeld en is er gebruik gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan.


Duurzame Bouwplaats

Op de bouwplaats wordt het energieverbruik beperkt door toepassing van led-verlichting, schemerschakelaars en geïsoleerde bouwketen. Ook werkt de aannemer met een slimme logistiek waardoor er minder vrachtverkeer nodig is op de bouwplaats en in de omgeving. Door een goed afvalmanagement wordt het merendeel van al het afval op de bouwplaats gerecycled.